Jom Jenjalan Dengan Jejariruncing






first time join segmen jejariruncing ni.. 
so dengan pantas dan tuntas aku segera menjoinkan diri.. kikiki =P
kenapa blog aku best dan patut di lawati??
hmm.. sebab aku suka ramai kawan.. boleh kongsi pendapat
pastu boleh tukar-tukar cerita juga ye dak?  =)


soalan cepumas : masih single ka sekarang? hihihi  =P




ok tu ja.. jom join! picit sini





Bila Budak Sabah Datang KL - part 10 #2




sambungan dari entri ini
mau cari secret recipe punya fasal..
macam keliling dunia mencarinya.. amat payah okeh! -__-"
lagi-lagi budak kampung yang jarang datang kehel ni..
boleh sesat di buatnya..
dorang yang lain bizi cari SR~
aku bizi snap-snap bangunan.. haha  =P


fahrin ahmad kunun..




masuk lagi dalam mall sebelah..
apa nama mall ni pun aku x tahu..
yang aku tahu dekat sini pun xda secret recipe~ derm!
tanya pekerja-pekerja dekat situ pun dorang x tahu juga.. humm..














KL tower juga yang aku jumpa lagi..
kunun mula-mula mau pegi Baskin Robins..
mau juga aku tahu macam mana rupa natang tu kan..
sekali kakak aku cakap mahal..
hek elehh.. dah ada orang belanja.. on ja la kan..
BR bukan ada pun dekat sabah ni..
SR berlambak lah.. kempunan aku nokk mau rasa BR~  (-__-)"


perjalanan di teruskan lagi untuk menjejak SR..
akhirnya jumpa juga benda ni..
fenattt kaki aku tahu??




bab-bab order mengorder ni jangan cakap la kan..
aku lah orang first paling eksaited..
lagi-lagi kalau nampak berbagai corak morak kek tu.. nyum nyum~
rasa macam mau order ja semuaaa.. hahaha..








kakak aku DayanQ order ice lemon ja..
buuuu.. rugi lah kau dayang.. 
dah orang belanja order lah yang spesel sikit.. kahkahkah~
tengok aku..


pheww~ xda la spesel sangat.. ok la dari ice lemon tea tu~  =P


juling mata aku kira smarties ni..  ^__^


aku ada order dua sebenarnya..
satu air satu eskrim..
tapi orang tu terlupa dahhh~ rugi rugi! haha..
mesti orang yang belanja tu cakap "selamat uang aku"
xpa.. pasrahhh~ lain kali belanja BR pula.. ngeh ngeh ngeh..




licin.. xda pembaziran okeh!~




dan jumlahnya semua.. limaplohsatuhengget+sensen~
oh trimas to brader yoi sebab sudi belanja kitorang..
lepas ni belanja tiket kapal tobang ok, ahahaha..
eh entri ni blom habis lagi..
tunggu entri akan datang tapi pada hari yang sama..
sebab masa ni kitorang banyak snap pic
lepas tu banyak merayau sampai lebam~  =)
baibai~




















p/s : lama pula x hangout ni.. huhu~








kalau        suka        boleh        laa        klik        like!        thankss        for        reading         =)

Jom Tambah Geng Blogger






picit sini for join 



Hadiah-Hadiah Penyertaan :
Tempat 1st : Wang Tunai RM50 + Hadiah Sampingan..
Tempat 2nd : Wang Tunai RM40 + Hadiah Sampingan..
Tempat 3rd : Wang Tunai RM30 + Hadiah Sampingan..
Tempat 4th : Wang Tunai RM20 + Hadiah Sampingan..
Tempat 5th : Wang Tunai RM10 + Hadiah Sampingan..
Tempat Saguhati : Wang Tunai RM5 + 5 Hadiah Sampingan..


Tarikh Tutup Penyertaan : 29 Februari 2012

aku tag semua lah.. hihi~ jom join okeh! ^__^






Bersama si Comel Aarif







weee dia dah besar sekarang.. sangat-sangat cumil okeh!  =D
aku rasa mau lambung-lambung ja budak ni.. ngeee~
suka hati ja mau lambung anak orang.. haha..
ni anak kawan kakak aku..
senang cakap senior aku la.. satu sekolah dengan aku dulu..
kawin muda.. best apa kawin muda kan?? *tiba-tiba*
sekarang ni pun banyak apa orang kawin muda ye dak??  =)
dapat hindar maksiat dan sekali gus fitnah mitnah orang
sebab dah jadi pasangan yang HALAL..


tengok sekarang dorang dah ada anak lelaki..
Mohd Aarif Illham nama di beri.. wahh cam pantun pula, haha..
baru tadi dorang datang rumah.. 
sekali sekala datang sini.. bukan selalu pun jumpa..
dia tinggal dekat Tenom.. jarang amat lah datang sini tu..
sekarang anak dia dah 11 bulan.. 
paling unik budak ni kecik-kecik dah pandai kentut.. hahaha~  =P
comel ja bunyinya.. kahkahkah~



pandai pun senyum like mummy.. hihihi~











semoga bahagia hingga ke akhir hayat  




















p/s : ada x sini yang kawin muda juga?? hihi~  v(^__^)







kalau        suka        boleh       laa        klik        like!         thankss        for         reading         =)

Lunch Nasi Briyani Lagi






tadi lunch nasi briyani dekat kedai mamak..
nasi briyani dia memang mabelesss~
sedap sehingga menjilat ibu jari ai tell yu!
ni kali ke 3 kitorang pegi.. masa mula-mula pegi dulu..
habis aku telan.. hahaha  =P
nasi dia banyak sangat okeh!
makan untuk 4 orang pun cukup ni..


harga pun kira ok juga.. namhenggetlimaposen yooo..
paling sedap kuah kari pekat-pekat tu.. adehhh~
cicah dengan papadom lagi.. kena sangat la tu..



ni antara makanan febret bapa aku..  =)






licin woo bapa n kakak aku makan..
aku ja x habis.. mau paksa pun x boleh..
ada juga keluar balik karang.. haha~
so bagi tapau ja bawa balik rumah..
kalau lapar boleh sambung makan.. hihihi  ^__^















p/s : korang lunch apa tadi.. mesti mabeless juga kan~ hee  v(^__^)







kalau        suka        boleh        laa        klik        like!        thankss        for        reading        =)

GA by Nisa Kay Sudah Sampai~ yeyy!







x sangka pulak aku boleh sangkut.. hihi~  =)
first time ni baru dapat GA.. ish ish ish..
tadi baru dapat hadiah tu.. kakak aku yang bawa kan dari sekolah..


dayanQ : nanaaaa! tudung kau sudah sampai~!

*dari KL sampai sabah boleh dengar suara dia tu.. ggrrr~*

nana : ahh?? mana? mana?? *jakun.. biasa lah, first time*


sekali buka dapat tudung bawal dari prettygirlslens
weee.. suka suka!
tapi x berapa suprise sebab kakak aku awal-awal lagi 
pegi buka bungkusan tu.. cisss~  -__-











p/s : lama x makan buah manggis.. wewww~  (",)







kalau        suka        boleh        laa        klik        like!        thankss        for        reading        =)

SEGMEN NASZ : AKU DAN RAKAN-RAKAN BLOGGERKU





klik sini for join




blog dia ni simple.. kaler jambu gituuu~ selalu hapdet pasal diri dia..
yang penting dia single wuiii~ hahaha =P



ni lagi budak muka skema.. makin lama makin chubby aku tengok dia ni..
jom pi serbu blog dia.. hihihi~



ni pulak tuan blog dia bermata sepet macam cina santung.. kahkahkah =P
jiwang minah ni.. haha~











p/s : kesemua blog-blog di atas adalah blog member aku masa sekolah dulu..  :D



Yuna - Terukir Di Bintang







Jika engkau minta intan permata
Tak mungkin ku mampu
Tapi sayangkan ku capai bintang
Dari langit untukmu

Jika engkau minta satu dunia
Akan aku coba
Ku hanya mampu jadi milikmu
Pastikan kau bahagia

Hati ini bukan milik ku lagi
Seribu tahun pun akan ku nanti
Kan kamu

Sayangku jangan kau persoalkan
Siapa dihatiku
Terukir di bintang
Tak mungkin hilang cintaku padamu



















p/s : tetiba suka lagu ni..  (^___~)








kalau        suka        boleh        laa        klik        like!        thankss        for        reading         =)

Wahai Bodyguard Ohsem Aku







Alhamdulillah.. dah 1219 rupanya boduguard aku ni.. terharuuu nyah~  T___T
apa yang mendukacitakan aku.. cehhh ayat~ haha..
xda lah.. kebanyakannya ramai yang x bagi nampak link kome tu..
bukan semua lah.. tapi kebanyakannya.. 
paham x maksud aku macam mana x bagi nampak link tu??
tengok ni..




camni haaa.. cik umi baru ja follow aku..
tapi x tinggalkan link pun.. x dapat lah aku terjah blog dia balik..
nanti korang cakap pulak aku sombong.. x baik tau~  *jelingan tajam*
aku ni suka sangat lah blogwalking..
kalau xda buat apa-apa kerja tu.. blogwalking ja lah kerja aku.. hee~
ekceli aku pun dulu x bagi nampak link juga.. kah kah kah  =P
yala.. budak baru belajar, mana reti selok belok pasal blog ni.. lalala~  ^^,
tapi sekarang aku dah bagi nampak okeh!




see?? cerdik x aku? ahahaha..
siap bagi bulat lagi sebagai tanda bukti yang aku
tunjukkan link kepada kamu kamu semua..  *bangga*
ni pun aku cuba try tengok dari blog Aiena Sue Cokelat
sebab aku baru follow blog dia hari tu..  =)


bagi siapa yang x tahu macam mana mau nampakkan link tu..
meh sini aku ajar okeh.. cekidauttt~
mula-mula pegi dashboard.. pastu pi edit profile..
lepas tu klik select blogs to display



ngerti?? hihihi~


lepas klik tu dia akan keluar macam ni..




nampak kan aku dah tick link tu..
haaa tu maknanya.. kita bagi nampak kan link kita tu
dan membolehkan orang lain datang blog kita pulak..
jadi siapa-siapa yang belom tick tu..
tick laju-laju sekarang.. haha~
sekiansss.. bye! v(^___^)

















p/s : malam-malam cekik durian.. erkkk~ pengsannn.. (-__-)"








kalau        suka        boleh        laa        klik        like!        thankss        for        reading        =)

Selesai Perbicaraan!







lokasi : Tanjung Aru Beach Resort

masa : 1.10 pm


hari ini hari yang membuat kan jantung aku berlari laju
sebab first time aku datang interview kerja.. hahaha~
kena suruh datang jam1.. aku sampai 1.10 petang..
ok la tu.. xda la lambat sangat kan..  =)


masa isi borang hari tu aku ambik kerja bahagian reception..
wahhh kemain kau reception segala..
aku bukan berseorangan ok.. 
aku bawa kakak aku sekali, hilang juga nebes ni sikit hihi..
kalau boleh satu kampung ni aku mau bawa.. kahkahkah  =P


masuk ja dalam opis tu aku duduk dengan tenang
sambil melihat gadis-gadis seksi berenang dalam kolam.. Astaghfirullahalazim~
tiba-tiba seorang gadis di kaunter bersuara..
"mau interview kan??"
aku balas.. "ya..*terus melemparkan senyuman manis*"


dua minit kemudian.. gadis dekat kaunter bersuara lagi..


"siapa ambik bahagian reception"


"saya.. *senyuman manis aku tidak ketinggalan*"


terus pak guard bawa aku kat pejabat manager..
konfiden ja aku jalan sambil membawa fail
yang di dalamnya bermacam macam sijil..
sijil karoke masa kecik pun aku hentam sumbat ja dalam tu, hahaha~


dengan lafaz Bismillahirrahmanirrahim..
aku pun masuk lah dalam pejabat tu..
mula-mula kena suruh perkenalkan diri..
panjang lebar woii aku cakap.. bla bla bla~ ahahaha!
peduli apa hamba.. senang cakap la dia soal aku jawab.. hihihi  =P


selesai perbicaraan.. aku pun dengan tenang mengucapkan Alhamdulillah~
tunggu kena kol ja la.. kalau dapat syukur~ kalau idak pun jangan menyerah..
rezeki ada di mana-mana ye dak??
yang penting kita usaha ja..  :D




apa apa pun.. doakan gua~ ngee  >.<"
















p/s : tidak semua yang kita impikan tu kita boleh dapat..  (^___^)"








kalau        suka        boleh        laa        klik        like!        thankss        for        reading        =)

Majoriti Aku Ketawa Tengok Filem Ombak Rindu







tamat lah sudah fenomena ombak rindu ni..
upsss! dah tamat ka? ka aku yang ketinggalan zaman.. huhu~
aku yakin mesti ramai yang sudah tengok filem ni kan..
termasuk la aku hihihi..
hari pertama lagi aku pegi tengok.. bukan main eksaited aku tu..
macam biasa laa.. kena belanja  =P


aku tengok masa dekat KL dulu di The Mines
bukan aku sorang ja.. ramai lagi dengan kawan kakak aku sekali..
mula-mula tengok tu felingsss la aku ni konon..
siap tisu dalam beg tigapulohpat kotak..
manatau keluar air mata darah aku tengok filem ni.. hahaha~
sekali pertengahan filem ni banyak part lucu aku rasa..
bukan aku sorang ja yang ketawa.. tapi satu panggung!
aku x tau mana  part sedihnya.. atau pun aku yang x layan filem camni.. *stress*


memang banyak part lucu la.. sampai ayat ni pun orang boleh ketawa
"apa kejadahnya sampai aku kena kawin dengan kau ni"
aku rasa macam aku tengok cerita upin ipin ja..
sekali orang ketawa bukan ketawa yang tutup mulut tu..
ketawa sampai nampak taik gigi sekali.. hahaha~  (-__-")
part yang aaron naik motor dengan bront tu pun orang ketawa juga..
part tu la paling aku ketawa guling-guling..
macam xda perasaan ja aaron tu naik motor.. aduiii  *tepuk dahi*
majoritinya aku ketawa ja tengok filem ni.. lalalala~
part yang sedih pun aku rasa masa aaron tolak maya tu..


ada juga la minah belakang aku layan felingsss cerita ni..
siap tarik-tarik hingus lagi aku dengar.. huahuahua~
sekali masuk jamban ada pulak minah ni merah-merah hidung cam badut..
memang layan habisss la felingss dia tu..
cerita ni memang ada part sedih.. dah nasib kitorang kena masa tu..
filem sedih boleh pula jadi macam tengok maharaja lawak..
ada lagi part aaron eksiden pastu maya ikut tido sekali tu..
itu pun semua k.e.t.a.w.a! hahaha~  *stresss lagi*
tapi x pa.. dah orang belanja tengok ni.. kuikuikui  =P













p/s : oh kepala berdenyut-denyut.. sangat sakit okeh! baibai~  =)







kalau        suka        boleh        laa        klik        like!        thankss        for         reading         =)

Mega Giveaway 2012 Belog Nemomimosh







kelik sini for join  =)




tarikh tutup 16 januari 2012




hadiah best-best wooo~!!  =P

oh! Durian Lagi~







dulu dapat durian free.. tapi ni yang beli punya~ xda free sudah..
memang mahal okeh.. satu tapau 10hengget! pffttt~  =__=
idak la begitu banyaknya.. bapa aku dah makan separuh tadi..
ni untuk aku dan kakak aku.. memang x cukup ni..
ada juga tarik-tarik rambut ni karang.. haha  =P
semua mau lebih.. biasalah buah febret..


bangun pagi tadi terhidu bau durian ni..
menusuk kolbu ok bau tu..
ni mesti durian ni.. nyum nyum~  *bisik hati kecil ku*
terus pegi cari durian dengan muka minta penampar.. ahahaha!
ada sini yang x makan durian??
oh sungguh sayangggg.. ce try makan sebiji dulu..
keluar balik x ? hihihi..













p/s : makan durian dengan nasi panas-panas memang sedap! x caya.. ce try~ lalalala  v(^__^)









kalau        suka        boleh        laa        klik        like!        thankss        for         reading        =)

Jangan Hilangkan Pen Anda!!







hilang pen - x boleh buat kerja sekolah


tak buat kerja sekolah - tak pandai


tak pandai - fail SPM


fail SPM - tak dapat masuk U


tak dpt Masuk U - takde ijazah


takde ijazah - tak boleh dapat kerja


tak dapat kerja - takde duit


takde duit - kusut masai


kusut masai - tak hensem


tak hensem - takde awek


tak ade awek - tak boleh kawin


takleh kawin - takde anak


takde anak - lonely


lonely - tertekan


tertekan - bunuh diri














A M A R A N !!!






Jangan Hilangkan Pen Anda~!!  hahaha =P













sumber : pesbuk













kalau        suka        boleh        laa        klik        like!        thankss        for        reading          =)

Bila Budak Sabah Datang KL - part 10 #1




hye bebeh bebeh sekalian.. udah makan blom??
tetiba pula jadi minah seberang.. hahaha~
ok sambung cerita fasal budak sabah yang jakun ni pegi KL nun..
lepas ja kitorang sesat malamnya tu.. oh sesat dekat mana? baca sini
memang trauma lah aku malam tu.. erkkk~


besoknya pula ronda-ronda KL lagi..
banyak juga tempat kitorang pegi masa ni..
pi Pavilion, Lot 10, Bukit Bintang, KL sentral.. 
sampai ja dekat terminal tah apa tu lupa pula aku..
singgah la bekpes jap dekat mcD.. kelasss kau bekpes mcD~  =P














x dapat gambar dengan aaron aziz yang real.. dapat ni pun jadi lahhh~
banyak sangat aku snap snap pic masa ni.. jadi paksa la aku buat 2edisi
ni edisi 1 la kiranya.. tapi pada hari yang sama.. ngerti?? kekeke~
masa ni aku paling eksaited gila vavi okeh! 
pantang nampak KLCC mesti aku snap pastu cakap "aaa!! KLCC laaa"
nampak sangat jakunnya~  -___-'
kakak aku yang stressss.. haha =D









KL tower pun ai snap okeh!~






KL memang sesak wa cakap sama lu~!!



masuk sini xda beli apa pun.. just cuci mata~






luar I setan






posing habis aku tu haha.. ni dalam perjalan pi Pavilion.. yeyyy~



KLCC lagi~



depan Pavilion..






pintu masuk~









berlambak la juga pokok krismas dalam Pavilion ni..
tapi surau dia lawaaaa.. saluteee~
budak 3orang dekat atas tu jalan-jalan
bagi gula-gula free dekat orang..
di sebabkan dorang pakai baju kimono tu ambik la pic..
bukan di sebabkan cumil okeh! dorang xda gigi.. hahaha~
yang budak sebelah aku tu posing bukan main lagi..
asal gambar ja angkat kaki sebelah.. 
tengok gambar tu.. sebelah kaki dia ja nampak~  (-___-)"





perut aku bunyi dangdut dah masa ni.. lapar amat!
kunun mau lunch dekat secret recipe..
cari punya cari.. x jumpa secret recipe ni.. adehh~
kecewa la aku kalau x makan secret recipe.. pffttt~
ce teka kami dapat jumpa ka idak SR ni.. ngeh ngeh ngeh..  =P






tunggu entri selanjutnya ok..! daaa bebeh bebeh sekalian~  v(^___^)














p/s : sherammm juga duk umah sorang-sorang ni.. erkkk~








kalau        suka        boleh        laa        klik        like!         thankss        for         reading        =)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...