oh Indahnya Bila Balik Kerja Awal.. hihi







saja ja aku letak gambar ni.. bagi meriah sikit gituwww.. hihihi~ ni lah kawan-kawan aku kerja.. bukan kerja tempat yang sama.. kira satu bangunan gituww haha~ yang baju garis-garis belang-belang tu sedarah sedaging aku merangkap kakak aku laa.. hikhikhik


oh tadi tempat kerja aku blackout kooo.. dah lah blackout time petang, nak dekat maghrib pulak tu.. siang-siang tak nak pulak blackout.. haisshhh~ (-___-")


so dikesempatan yang sangat baik ni.. boleh lah balik kerja awal ye dak?? laju ja aku suruh kawan sorang tu call boss bagitau dekat tempat kerja keadaan sangat mencuakkan sebab ketiadaan karan.. lagi pun banyak kedai dah tutup.. nanti ada pulak orang ambik kesempatan dalam kesempitan nak rompak kedai ko cik jenab.. haaa nauzubillah~


mula-mula tu boss cakap elek dulu.. tunggu kejap lagi, kalau xda karan juga dipersilakan lah balik awal.. tak lama lepas tu boss sms lagi cakap boleh balik sekarang.. wahhh gila ko tak nak balik awal.. cepat ja aku kemas barang then chow terus.. tapi tak lama lepas tu ada pulak karan, aku pon buat muka slumber badak lah buat-buat tak nampak karan tu hahaha~ dah terlanjur tutup kedai malas lah aku nak buka balik.. ngehhhh~ =P


balik awal punya fasal terpaksa lah naik bas sebab kakak aku balik jam 10.. gilo ko nak tunggu sampai jam 10.. hehhh~ tak sanggup mak nakkk.. dalam bas tadi terus ja call bapa aku takut risau pulak dia kalau kita naik bas.. bukan aku sorang ja lah, ada kawan aku yang tudung pink tu.. kalau sorang sanggup aku tunggu kakak aku tahu??


perbualan antara anak dan bapa


nana : assalamualaikum papa.. saya balik awal ni sebab dekat tempat kerja tadi xda karan lah papa.. papa boleh ambik tak??


bapa : waalaikumsalam anak papa.. papa tak dapat ambik lah sayang sebab papa nak pi ngajar budak ngaji ni.. anak papa dengan siapa ni??


nana : saya dengan manja ni papa.. (manja tu nama budak tudung pink.. geli ja dengar nama dia kan)


bapa : ohh kalau macam tu nana dengan manja naik bas lah ok.. tapi hati-hati tau..


nana : ok lah papa.. lagi pun masih awal lagi ni..


bapa : ok sayang.. assalamualaikum


nana : waalaikumsalam papa..



30 saat kemudian.. fon aku berdering lagi dan tak lain tak bukan bapa aku yang call..


bapa : korang turun dekat simpang tu ja lah.. dekat sikit..


nana : ok papa..


bapa : kalau ada orang nak bagi tumpang jangan ikut tau..


nana : ya papa..



nampak sangat bapa aku risau tadi.. bapa mana yang tak risau dengan keselamatan anaknya ye dak?? dan aku bersyukur sangat-sangat sebab dapat bapa macam bapa aku ni.. walau pun kadang-kadang tu hangin dia tak berapa nak baik.. nak marah tak tentu pasal tapi tu semua sebab dia sayang dekat kita kan.. jadi jangan fikir negatif.. think positip ok (",)








































p/s : sakit belakang.. huwaaaa~ =(


















kalau          suka          boleh          laa          klik          like!          thankss          for          reading          =)

1 org suka conteng:

Rapunzeel Cikilolo said...

hahaha. aku takde maknenye nak kesah. bab2 mcm ni balik sndiri. tp aku tau diorang caring ngan cara lain :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...