Eww~ Teruknya Muka Kau ni..




dulu aku pernah hapdet pasal sabun susu beras tu berkesan ka idak dengan muka aku ni.. sila lah tengok sini, kalau korang mau tahu berkesan atau tidak.. sila kan teruskan membaca dengan penuh khusyuk.. hihi~ masa zaman sekolah menengah dulu kulit muka aku kira ok lah.. di sebabkan terlampau mau gojes sangat.. aku try-try lah kunun garnier.. nampak iklan dalam tv boleh bagi hilang bintik hitam.. laju ja aku pegi beli.. mula-mula pakai tu memang ada perubahan lah sikit.. bintik hitam dekat muka aku berkurang.. sekali lama-lama tu, ahhh sudahhhhh.. timbul jerawat kaoooo.. fadan lah dengan muka aku!


balik ja kampung terus kazen-kazen aku cakap.. "ehh kenapa dengan muka kau ni.. dulu ok ja macam kulit baby yang baru lahir" kwanghajar punya kazen.. hahaha~ serius malu aku kena cakap macam tu.. rasa mau keluar rumah pun malu juga.. yala, semua pun tegur muka aku yang dulu ok ja tiba-tiba jadi macam tar jalan raya yang x siap.. rasa macam mau tapuk muka bawah ketiak tahu?? (-___-)"





ternyata garnier memang x sesuai dengan aku.. bukan aku cakap garnier x bagus.. cuma kulit aku x sesuai dengan produk tersebut.. lepas ja muka aku jadi macam ni, terus lah aku cuba yang lain-lain lagi.. banyak lah aku pegi try test.. syahirah, safi, sampai fair n lovely pun aku cuba.. semua pun hasilnya hampehhh.. memang aku dah putus asa masa ni.. x tau mau cuba apa lagi.. iskiskisk~  =(




lama kelamaan jerawat dekat muka aku makin bertambah.. pastu x boleh kena panas selalu sebab muka aku akan terasa gatal.. 




tersangat lah annoying.. last-last kan aku riview-riview lah dekat google produk apa yang sesuai untuk muka aku yang berjerawat dan berminyak ni.. riview punya riview punya riview terus aku jumpa sabun susu beras thai.. banyak testimoni yang aku baca agak memberangsangkan juga dan dorang mendapat hasil yang terbaik.. jadi dengan penuh keyakinan terus ja beli sabun susu beras tu.. 


perbezaanya aku nampak adalah dalam sebulan gitu.. lupa mau kira, hehehe.. jerawat makin berkurangan.. terus aku pegi beli satu dozen!


cenggini lah ghopenya.. ni muka depan~


ni belakangnya..


ni muka yang seketul..


mula-mula aku pakai ni memang pedih.. adakah sabun ni juga x bersesuaian dengan aku?? oh tidak.. sila teruskan menggunanya sebab mula-mula tu dia akan mengeluarkan segala sisa-sisa kotoran yang ada dalam muka kita.. jangan berhenti pakai.. lepas ja cuci muka dengan sabun ni kan.. muka rasa tegang ja tau, senyum pun rasa ternaik ja pipi aku ni haha~ kalau mau jimat potong dua sabun tu macam ni..




kalau mau lagi jimat boleh potong 4.. potong 6 pun boleh.. suka hati korang lah hihi.. yang penting kena rajin pakai.. sehari dua kali pagi dan malam.. aku start pakai sabun susu beras ni bulan 10 tahun lepas.. hasil penggunaan aku selepas 3bulan..


**


**


**


**


**


**


**


**


**


**


**


**


**


**


**


**


**






ni pic yang terbaru time melantak dekat Pizza Hut!


oh kesemua gambar-gambar dekat atas aku x edit untuk menghaluskan kulit muka hokayyy.. tu adalah yang ori bin asli.. xda lah ok sangat tapi better lah dari dulu kan.. baru-baru ni balik kampung ada pulak makcik aku cakap "eh kau yang berjerawat dulu tu kan.. ok dah muka kau ni.. apa kau guna ehh??" aku pun berkongsilah rahsia yang selama ini ku pendam.. ecewahhh~  =P


dan yang penting sabun susu beras ni Halal.. dan ia di perbuat 100% daripada susu beras.. kakak aku pun dah guna ni sekarang.. dia baru ja guna, tengok sini >> Wajahmu Tampak Berseri.. nanti kita sama-sama tengok hasilnya k..


dekat mana nak dapatkannya ni?? ok ok.. soalan yang bagus untuk aku jawab.. boleh lah order dengan aku sendiri hihi.. 1ketul aku jual rm5 sahaja! murah bukan?? =) ambik 6 ketul rm30 FREE POSTAGE! lagiiiii lah murah kan.. hikss~ so kepada sesiapa yang berminat boleh lah email aku di mizzsuxana@yahoo.com atau inbox dekat Fb aku sini >> Miz Suzana untuk mendapatkannya.. siapa nak jaga kulit muka tu rawat lah wajah anda dari sekarang! terima kasih sabun susu beras  














































p/s : minum air suam adalah salah satu penjagaan kesihatan yang terbaik.. *fakta*










kalau         suka        boleh        laa        klik        like!        thankss       for        reading         =)

13 org suka conteng:

SHaRfynaRz SHaRfniE said...

e , aku yg stres tinguk muka ko gtu na , haha

Cik Adieb said...

Wei,aku maw.Gila,kin teruk muka aku skrg..Kalah kertas pasir taw

Nana afLs said...

@SHaRfynaRz SHaRfniE

tguk muka sndiri la! haha =P

Nana afLs said...

@Cik Adieb

okay beb.. nnti inbox or sms ja aku k..

nurul:) said...

wah mcm best ja sabun beras ni.duduk mana sis?:)

Cik Deyha said...

salam..nana, kaka mau sabun ni..hee

CiK FizA said...

nak nak sabun nie. berkesan ke utk jerawat yang memang dh lama ada? Hee. Bukan yg baru naik je. berkesan x utk parut jerawat? boley hilang jugak ke? hee

Nana afLs said...

@CiK FizA

InsyaAllah mmg berkesan.. parut jragat semua tu boleh hilang dgn penggunaan yg berterusan.. try la dear~ =)

Suria Kirana said...

Hey :)
Akak gune sabun nie sekali dgn krim susu beras tu ke ?


p/s:muke akak lawa sgt , =)

Suria Kirana said...

@Nana afLs


Akak gune sabun tu sekali dgn krim susu beras tu ke ?

Nur schafira said...

thx for the information . scha bru je pkai sabun ni . muke jadi pedih2 . risau jgk jadi bnde lain .

Nur schafira said...

:)

Anonymous said...

i ade gune sabun ni.. mmg dy menggelupas dulu ke then baru oke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...