Aku Rindu Zaman Sekolah :)



Assalamualaikum

frust aku blom hilang lagi sebab xdapat jalan tadi haha.. so lepak di rumah ja pastu ketawa2 sma c dayanQ sampai teguling2.. perut lapar dia pun p masak~ sedappp oww dia masak *kalau lapar semua pun sedap haha..



tiba2 aku rindu dgn zaman persekolahan aku.. kawan2, asrama, dorm, katil, almari, slipar jamban dan yg sma waktu dgnnya haha.. masa first aku masuk sekolah tu makk aiii cantiknya sekolah ni.. jakun aku time tu~ mcm org yg xpernah nmpak sekolah haha.. last2 sedih jg coz femly balik rumah~ uwaaa.. then di sini la kawan yg pertama sekali aku jumpa.. c dieyba.. yeahhh! haha.. tjumpa time aku mau naik tangga..



nana : (dgn banggany aku btanya) form1 ka ??

dieyba : ya..

nana : p mana kau..

dieyba : kantin.. beli mkanan~

nana : ikut..

dieyba : jom laa..




ok kami sama2 p kantin then brkenalan konon haha.. lucu pula kalau d imbas kmbali muahaha! lepas tu bnyak la kwan2 yg aku jumpa.. then satu kepala~ loikeee! slalu sudah p kelas sama2, p masjid, p makan dan yg palingggg slalu.. askep! haha.. xturun prep~ then klau ada spotcheck tapuk bwah katil haha..



ni paling aku ingat.. kes lepas pmr, tapi aku xda di sekolah time tu.. besa la lepas pmr~ yahoo sudaa haha.. xda hal mau di buat.. so buat hal masing2.. malas mau turun punya pasal~ stay asrama ja.. tiba2 ada spotcheck.. kedapatan! aiyooo dendanya kena sruh ikut prtandingan nasyid haha.. aku selamattt!



tragedi hitam yg paling aku xdapat lupa.. kena ikat di tiang sma dieyba! derm.. aku rasa mcam mahsuri pun ada jg time tu.. nasib ja xda keluar darah putih hahaha.. sebab apa?? sebab aku n dieyba naik asrama awal.. student lain xbleh naik slagi kmi xturun dari asrama.. so kmi pun lmbat2 la mau turun~ xpasal2 senior mngamuk haha..


serius aku rindu dgn kamu semua.. labut mai pipi cawa nuget alyn tnie pai kira dieyba pina ade' ecang~ hope kamu xlupa aku.. uwaaa tacing jap.. wlaupun kdang2 kita ada perselisihan faham skit.. tapi tu  xmenghalang untuk kta terus berkawan right?? sygggg kamu laju2.. ada time kita jumpa okehh!





















semua pun muka xmatang haha.. orait~ aku rasa ni la entry aku yg pnjang stakat ni.. lepas ni akan lebih pnjang lagi haha..



Aku Mencintai Sahabatku Dengan Segenap Jiwaku.. Sahabat Yang Baik Adalah Seorang Yang Seiring Denganku Dengan Menjaga Nama Baikku Ketika Aku Hidup Atau Selepas Aku Mati.. Ku Hulurkan Tangan Kepada Sahabatku Untuk Berkenalan Kerana Dengan Itu Aku Akan Merasa Senang.. Semakin Ramai Sahabat Semakin Aku Percaya Diri.. Aku Selalu Berharap Mendapat Sahabat Sejati Yang Tidak Luntur Baiknya Saat Dalam Suka Ataupun Duka..







15 org suka conteng:

Nafisah Ruslan said...

time sekolah memang sangat best! xkan jumpa pengalaman macam tu bila dah masuk u.. huhu

c nana said...

@Nafisah Ruslan

yup! besttt sngat! rindu dgn kawan2.. :)

Panggil Aku Han said...

bace entri kau ni rindu pulak zaman sklh dlu2..

c nana said...

@Panggil Aku Han

pndai jg ko rindu ?? haha~

Hati Batu said...

bila dh besar ni mmg best kalau dpt jumpa kwn2 lme....ape ntah lagi bila teringt zaman sekolah sbb waktu tu paling best ad kwn2 hehe...

tapikan bila tgk gmbr masa zaman sekolah kdg2 funny kan? haha...ala2 comel gitu...haha

btw, kalau buat contest, jgn lupa dtg blog sy, ajak sy join..mne tau contest mnarik dan mudah..blh sy join :)

c genk bah ne said...

muhahaha...trus tringat denda yg gika2 ne,.hahah..rindu pla ma diorg keyfa..adui..

kamu kna ikat tu,aku mc ada ka???

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

zaman sekolah memang terbaik.. mase tu la kita teringat zaman ketidakmatangan kita tu kn.. haha

YNA said...

zaman sekolah mmg best giler..

salam kenal ya? :D

yna sgt suka nak berkawan ngn org sabah :D

c nana said...

@Hati Batu

yup.. memang funny~ muka still mcm budak2 msi.. nda mtang haha.. orait nnti aku bgtau ja k :)

c nana said...

@c genk bah ne

time tu kaka nada suda.. aku fm4 time tu, sandi laa.. tabah2 ja tu hahaha!

c nana said...

@Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine

mmg nda mtang! ko pun nda mtang jg time tu kn haha..

c nana said...

@YNA

mmg best! gila pun nda best camni haha.. orait salam kenal jg~ yaka?? dtang la sbah hihi :D

asyrafNAKjadiLEBIHbaik said...

haha...
mmg best la zaman sekolah...mcm2 ada...tapi tu la..usia semakin tua...jadi kenangan je lah...hehehe

to my blog - Acapsuur (>,<)

Cik Adieb said...

Mish u 2 pwen !!!
Haha ,ingt g kau sal kta jdi mahsuri 1 mlm ...

Nana afLs said...

@Cik Adieb

naaa itu la tu gink.. haha rindu ba pula =P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...