Tragedi 31 Oktober 2011 at Kota Kinabalu



Assalamualaikum

kira kira jam4.45 petang camtu aku n femly hantar my brother p KL di aiport terminal 2 tg.aru.. balik dalam jam5.50 aa gitu.. aku pun xtengok jam.. keluar ja dari aiport tu aku nampak asap tebal woo.. tiba tiba ja maci tu ckap ada ketapi brlanggar ngan lori minyak.. Subhanallah, sentap aku jap..




pas dari aiport tu kami p pasar kk jap.. dlam perjalanan pulang jalan jemm sgt, hampir 2jam lebih kami brada dlam ksesakan jalan.. time tu lagi hujan lebat.. tu laa rahmat dari Allah kan..








bomba n polis xputus putus datang.. siap bagi announcement 'sila beri laluan kpada ambulans' haaa tu yg aku dengar.. yg aku xpaham ada pulakk kreta yg ikut blakang ambulans tu.. bajet mau cepat sampai, haihh.. laluan utama terpksa di tutup.. so kami kena bagi satu laluan yg hnya mmpunyai satu line jalan.. sampai rumah jam9 lebih, singgah mkan jap.. sempat jg aku tengok berita time tu..








difhamkan lori tangki ni sedang melintasi trek keretapi untuk menghantar minyak ke sebuah stesen minyak berhampiran. Tetapi disebabkan pergerakannya yang perlahan dan mempunyai muatan yang berat menyebabkan lori tangki ni tersangkut dilaluan trek keretapi sebelum dilanggar dan terus terbakar..

ni gambar2 yg di ambil oleh rakan fb aku.. Alhamdulillah tiada nyawa terkorban yg dilaporkan tapi ada 8org awam cedera.. Wallahualam..


jika manis, Allah mengajarku erti b'syukur,
jika pahit, Allah mengajarku erti sabar,
jika di kecewakan, ak sdg blajar hakikat tawakkal,
jika cemas, Allah mengajarku erti raja' (m'harap)
jika sedikit, Allah mengajarku erti qanaah (b'pada-pada)
*setiap ap y t'jadi itu, Allah telah selitkan hikmah d sebaliknya*




p/s  baru first time aku naik ketapi hari tu



4 org suka conteng:

Lissa Allemanda said...

subhanallah.. cam teruk je xcident tu.. doakan semua selamat. :)

c nana said...

@Lissa Allemanda

InsyaAllah smua slamat.. maseh lissa :)

YNA said...

smg yg cedera tu hanya cedera ringan saja.. smg tiada kemalangan jiwa juga, amin :)

c nana said...

@YNA

Amin.. InsyaAllah Yna :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...