Makan Tapai Boleh Mabuk?? Eh~!!







sepa sini x kenal tapai?? atau x pernah makan tapai??
sila terjun laut cina selatan sekarang.. hahaha~  =P
betul ka tapai ni m.e.m.a.b.u.k.k.a.n
kebanyakkannya orang cakap macam tu ye dak?
sebenarnya tidak lerrrr..
ok ja pun aku bedal tadi.. 2bungkus lagi aku habis.. pheww~
street ja aku jalan.. xda pun senget-senget macam orang mabuk..


yang bikin mabuk tu dorang peram lama-lama..
sampai berminggu minggu.. ada lagi sampai sebulan..
air tapai tu dorang minum.. tu yang bikin mabuk aramaitiiii~!! mahahaha..
tapai ni dapat dari makcik aku tadi..
rajin sangat lah makcik aku ni buat tapai.. sedap pula tu..
kalau mau lagi sedap simpan dalam peti ais..
makan sejuk-sejuk lagi sedap okeh!  :D













p/s : rindu tapai buatan mama~  =(









kalau        suka        boleh        laa        klik        like!        thankss        for         reading        =)

6 org suka conteng:

Azekzk said...

x mabuklah makan tapai. Mungkin tapai yg diperam lg lama boleh menyebabkan mabuk.

Nana afLs said...

@Azekzk

tau x pe.. ngeh ngeh ^^

||aLeaSaRa|| said...

akk makan 3,4 bgks jalan masih straight je hehehehe...ye betul makin lama diperam makin masam dan memabukkan kot.

ada yg kata buat tapai ni kena masa kita bersih...tak blh masa period nti tapai tu x menjadi.ntahlah?

Nana afLs said...

@||aLeaSaRa||

msti fbret mkan tpai ni kan.. heheh~ yaka?? mybe aa kan.. heee :D

ShahzCudin said...

baru dua bungkus..acu try 20 bngkus..bleh tgk cmne pegi die..haha

Rozuan Ismail said...

tak de lah.tapi kalau tapai tu dah masam sgt,memanglah mabuk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...