Zaman Rendah dan Menengah




gambar zaman brutal aku.. masa form4.. aku dua dari kanan  =)  *gambar blur sikit*



aku seorang manusia biasa yang baru tahu bahawasanya kemarin adalah hari pertama persekolahan.. derm! aku ingat ni hari.. hahaha~ mood terlampau bercuti sampai lupa bila masuk tarikh persekolahan.. lalalala~ cerita pasal sekolah molah ni.. otak aku terimagine balik pasal zaman kecik aku dulu dari darjah satu sampai la darjah 6.. tadika malas la mau riview balik.. sebab tadika terlampau keanak-anakan  =P



pada tahun 1999.. bermulanya persekolahanku darjah 1.. rasa best harus lah ada sebab semuanya baru.. kasut baru.. beg baru~ semangat rasanya untuk melangkah kaki ke sekolah.. yehuuuu~ thankss mama n papa! ingat lagi aku ada satu kawan ni.. dia x mau belajar kalau mama dia balik.. mau juga mama dia tunggu dekat luar.. kalau dia tahu mama dia xda dekat luar tu.. mula la nangis-nangis hentak kaki budak tu~ masalahnya budak tu l.e.l.a.k.i.. nampaknya dia x sekental aku.. aku pun sedih juga masa tu.. tapi x la sampai suruh mama tunggu dekat luar berjam-jam.. kesian tau  T____T



tahun demi tahun sudah ku tempuhi.. masa darjah 6 aku di lantik sebagai pengawas! pengawas tuuuu.. pengawas yang selalu datang lambat sekolah.. hahaha~ rumah aku dekat ja dengan sekolah rendah tu.. 1minit jalan dah sampai.. jam 7 pagi loceng bunyi.. aku baru bangun.. baru mau siap-siap bagai.. brutal x aku?? kah kah kah~  =P



sampai lah ke alam sekolah menengah.. aku dapat tawaran masuk asrama~ pikir 10000x juga mau terima atau tidak.. fuhhh~ akhirnya aku menerima juga untuk masuk asrama.. aku tacing habis bab-bab berjauhan dengan family ni.. hari pertama aku di asrama sungguh memeritkan.. bangun pagi kena awal.. basuh baju sendiri.. aarrghhh~ rasa menyesal pun ada masuk asrama ni.. lama kelamaan baru aku tau kenapa mama aku suruh masuk asrama.. sebab mama mau aku belajar berdikari sendiri  =(



kenangan paling terindah masa aku duduk asrama adalah mama aku sanggup telefon di pejabat am semata mata risaukan keadaan aku masa di asrama dulu.. so tacing beb ai tell yu!! dalam banyak-banyak student form1 masa tu.. aku rasa aku lah yang sangat bertuah~ macam-macam mama tanya.. sangat terharu masa tu  T____T  terrrrsangat bagus juga sebab dapat berkoling dengan mama secara free~!! kikikiki~ cerita masa form 4 pernah aku update dulu.. tengok sini



walaupun jodoh mama dengan bapa x panjang.. aku bersyukur sangat sebab dapat merasa kasih sayang mama even sekejap ja.. mama adalah insan terbaik yang pernah aku jumpa.. rindu mama sangat sangat! rindu pelukan mama.. rindu dengar suara mama bising-bising.. hehe~ tapi aku yakin semua ni pasti ada hikmah di sebaliknya.. Allah dah aturkan semuanya~ aku terima dengan redha  =)















Hargailah Ibu Bapa Kita Sementara Mereka Masih Ada  =(













p/s : tersangatlah jelesss apabila melihat family yang complete dan happening.. sobsob~  T_____T so tacing beb.. give me hugs! *pompuan ja.. laki x payah gatal-gatal* shuhhhh shuhhh..











kalau        suka        boleh        laa        klik        like!        thankss        for        reading        =)

6 org suka conteng:

Alin Marlini said...

bersabar ye adik manis :)

yad'z said...

kenangan yang indah time sekolah kan. =)

be strong, make sure ur mom be alwayz in ur heart,, =)

Nana afLs said...

@Alin Marlini

thankss sist! :D

Nana afLs said...

@yad'z

yup! thankss dear ^^,

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

suka baca entry zaman rendah dan menengah ni.. yg best layan lagu ombak rindu dlm blog adik tu..

Nana afLs said...

@ADZA IRDAWATI aka MAK DARA

thankss mak dara~ ngeee :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...